لازم به تذکر است که این آش سرشار از مواد معدنی و فیبر است. اگر قصد دارید در فصل سرما آشی مصرف کنید که به سیستم ایمنی بدن شما کمک کند، آش هویج همدانی انتخاب خوبی است. ناگفته نماند که این آش برای تغذیه کودکان انتخاب مفید و عالی بوده و به رشد آنها کمک زیادی خواهد کرد. برای تهیه آش هویج و جو از مواد اولیه تازه استفاده کنید. به خصوص
آش هویج و جو
هویج خرد شده 2 عدد
پیاز داغ سه قاشق غذاخوری
کشک به مقدار لازم
نخود نصف پیمانه
فلفل، نمک و زردچوبه به مقدار لازم
بلغور دو پیمانه
1.در مرحله اول باید بدانید که حبوبات باید یک شب قبل خیس بخورد تا نفخ آن از بین برود. لازم به تذکر است که اگر از قبل نخودها را خیس کنید راحت تر و سریع تر پخته می شود و به معده آسیبی نمی رساند.
2.در مرحله دوم نخودهای خیس خورده را به همراه آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید روی حرارت بپزد.
3.در این مرحله هویج ها را شسته و به صورت ریز خرد کنید.
4.بعد هویج و بلغور را در قابلمه ای جداگانه قرار دهید و اجازه دهید روی حرارت جدا بپزند.
5.بعد از اینکه قابلمه نخود جوش آمد و کاملا پخته شد بلغور، جو و هویج را به آن اضافه کنید تا مواد روی حرارت ملایم قل بخورد و لعاب اندازد.
6.تا وقتی که مواد لعال اندازد، پیاز داغ را تهیه کنید. سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید و کاملا تفت دهید.
7.نمک، فلفل و زردچوبه را آورده و درون مواد بریزید. بعد مایه گوشت و پیاز را به قابلمه بلغور، جو و هویج اضافه کنید.
8.تا این مرحله تمام مراحل پخت آش هویج جو همدانی را گفتیم. در ادامه بعد از اینکه آش کاملا پخته شد و لعاب انداخت، به همراه مقداری کشک در ظرفی زیبا آش را سرو کنید. برخی افراد برای تزیین از ریحان و هویج استفاده می کنند که شما می توانید بر اساس سلیقه خود تزیینات را انتخاب کنید. بهتر است در کنار این آش نان دنبه گوسفندی و خواصی که در آن شناخته شده است خرید مرغ و متعلقات به صورت تناژ طرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده گوسفندی